Het nieuwste lid bij MOI Hogeland is Alex van der Laan. Als subsidiecoach helpt hij ondernemers met het regelen van financiering voor hun bedrijf, innovatie of idee. Met een flexplek bij MOI Hogeland als uitvalsbasis wil hij zich vooral richten op lokale ondernemers. Hard nodig volgens Alex, want met name die groep weet nog niet goed genoeg wat er op subsidievlak te halen valt.

Alex: “De grootste reden voor mij om aan te sluiten was connectie met het netwerk van MOI Hogeland. Ik kende Olaf al langer en had MOI Eemsdelta al eens op een bijeenkomst gezien, dus toen ik zelf mijn bedrijf opzette (begin 2021) was het voor mij een logische stap contact te leggen.”

Vanaf zijn flexplek heeft Alex direct contact met de initiatiefnemers en andere flex-huurders van de community. “Dit geeft gewoon een directe meerwaarde, ik kan even gauw wat navragen op juridisch of technisch vlak en daarmee mijn klanten nog beter van dienst zijn.”

Andersom geldt natuurlijk ook dat zijn collega-flexwerkers hém ook mogen vragen om advies. Alex: “Het is zo makkelijk om, als je toch midden in de materie zit, iemand even op het goede spoor te wijzen. Zo helpen we elkaar en worden we er allemaal beter van.”

Dat ook de lokale ondernemers er beter van moeten worden is volgens Alex hard nodig. “Je ziet nu dat vooral grote bedrijven de weg naar de subsidies wel weten te vinden, maar juist bij ZZP-ers, starters en MKB zit veel innovatiekracht. Met de juiste financiering kunnen zij hun ideeën realiseren. Hoe gaaf is het dan dat je daar een bijdrage aan kunt leveren.”

Alex start per direct op zijn flexplek in het pand aan de Verbindingsweg in Bedum.

Kijk voor meer informatie ook op de website: De subsidiecoach