“Bedrijven realiseren zich niet hoeveel je kunt besparen, als je maar weet waarop en wanneer. Wij leveren die data en gaan hier actief mee aan de slag.”

We spraken afgelopen maand met Jenny Caetano do Rego, accountmananger bij ACS en sinds deze zomer lid van MOI Hogeland. ACS maakt slimme systemen waarmee bedrijven kunnen besparen op hun energierekening. Zonder te isoleren of te investeren in dure alternatieven.

“Ja dat is soms best lastig uitleggen inderdaad, maar eigenlijk komt het erop neer dat we door data te verzamelen uit de bestaande gebouwinstallaties inzicht krijgen en vervolgens nieuwe aansturing kunnen maken die zuiniger is. We maken dus slim gebruik van de data die we verzamelen.”

Jenny is als accountmanager van ACS gewend om de systemen uit te leggen aan haar klanten. Met een achtergrond in communicatie, maar ook in de hotellerie, beauty-branche en vastgoed-branche, beschikt ze over de juiste skills om moeilijke materie op een begrijpbare manier over te brengen.

“Het is wel leuk om zo gebruik te kunnen maken van mijn capaciteiten, ik werkte altijd graag met mensen en dit is natuurlijk een functie waarin ik me helemaal op mijn gemak voel. Ook vind ik het product heel interessant, het is heel innovatief, dat is een voordeel maar soms ook een nadeel.”

Het nadeel zit hem vooral in de bekendheid in de markt. Het product van ACS stuurt op data en bespaart energie, zonder dat de gebouweigenaar dit zelf hoeft te bedenken of in te stellen.
Het bedrijf garandeert een besparing van 20% zonder dat er verdere investeringen nodig zijn zoals isolatiemateriaal. Omdat het product zo nieuw is, en de vastgoedmarkt gewend is aan de gevestigde orde, is het een uitdaging om als nieuwe speler toegang te krijgen.

“Je merkt gewoon dat mensen het principe niet kennen. Het is niet zo dat je een bestaand product verkoopt onder een ander merkje. Je moet zeg maar eerst de markt bewust maken en opvoeden voordat je het kunt verkopen. Mensen realiseren zich niet hoeveel je kunt besparen als je maar weet waarop en wanneer. Wij leveren een compleet systeem voor inzicht en optimalisatie.”

Het bewust maken van de markt en van haar klanten is iets wat Jenny graag doet. Het is tevens een van de redenen waarom ze zich als bedrijf hebben ingeschreven bij MOI Hogeland.

“We zijn op zoek naar samenwerking en elkaar helpen. Ik vond het uitstapje naar Lauwersoog ook erg leuk en leerzaam. Wel is het voor ons nog een beetje zoeken wat onze rol precies kan zijn in de community. In ieder geval staat onze deur open en willen we graag ons netwerk uitbreiden.”

ACS richt zich op eigenaren van grote panden en kantoorruimtes. Recentelijk hebben ze nog door installatie van hun systeem in een kantoorpand uit de jaren ’90 een besparing gerealiseerd van maar liefst 80%! Het systeem van ACS bestaat uit een Smartbase (hardware) en Climatics (software).
De Smartbase wordt in de regelkast van het pand geïnstalleerd. Met hun eigen softwaresysteem Climatics laten ze vervolgens de eigenaar als het ware achter de meter kijken.

Het systeem geeft volledig inzicht, en met slimme software past Climatics de regelingen in de installatie aan om zuiniger te functioneren. Alleen mensenhanden kunnen dit niet zo dynamisch als een computer dat kan.

Zo zien ze waar het werkelijke verbruik in hun pand zit, houdt het systeem rekening met weersomstandigheden. Gebruikers houden controle en kunnen zelf ook gemakkelijk aanpassingen doen. Op deze manier garandeert ACS een besparing van 20%. De terugverdientijd van een installatie is slechts 2 jaar en met de huidige energietarieven zelfs 1 jaar.

Wil je meer weten over ACS of Jenny Caetano do Rego? Kijk dan eens op de website van ACS of kom naar een van onze bijeenkomsten!